söndag 2 december 2012

En evighetsmaskin...eller förkylning menar jag.

De senaste veckorna har ju evighetsförkylningarna kommit tillbaka. Ständigt snoriga näsor, nattliga hostattacker. Ja du vet säkert vad jag pratar om för det är tyvärr inte många som undkommer detta och dessa baciller.



Har ju dock gått och undrat lite över dessa fenomen hela året då Emilia ständigt är täpp i näsan och Sebastian får nysattacker på morgonen, svullna ögon och hösnuva sommartid och en del asmatiska besvär då och då. Och konstaterat att ungarna är allergiska mot allt. Pälsdjur, kvalster, damm, mögel, pollen, sig själva och mig. Nä kanske inte så dramatiskt men nästan. Försökte beställa tid för att kolla upp detta på barnen i somras men vi fick snällt vänta tills nu. 





Allergitester för luftburna ting görs inte på vår och sommar. Det visade sig att Emilia inte var allergisk mot något. Och Sebastian var allergisk endast mot timotej. Så himla skönt! Att de inte var allergiska mot fler saker alltså. Sedan sa sköterskan att man kan vara överkänslig mot vissa ämnen fast att man inte är allergisk mot dem, och då kan man få lika jobbiga besvär som om man vore allergisk. Så det är kanske det dom är då. Så det är bara att ladda upp med receptfria allergitabletter och komma ihåg att ha med sig dom när man skall någonstans. Sebastian skall så småningom också få kollat upp det här med astman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar